SUP - lautailu on yksi lajivaihtoehto

Mitä kaikkea on tarjolla

HYVÄN OLON TUNNIT

Tässä tapahtumassa sinä itse teet ohjelmasi. Tarjolla on toistakymmentä eri harjoitetta vesijumpasta mindfullnekseen. Valitse vähintään 3, enintään 5 suosikkiharjoitustasi , kaikki maksavat saman 10€ / harjoitus. Ota ystävät mukaan ja lähtekää viettämään hyvän olon kesäpäivää Pyhäjärven rannalle Sieravuoreen. 


PÄÄRAKENNUS MINDFULLNESS / Aleksi Litovaara
Aleksi on Mindfulness-ohjaaja, business coach (ACC), työnohjaaja (STOry), innostuspajojen vetäjä, luennoija sekä rakastava isukki.
Entisen huippu-lumilautailijan intohimona on ollut vuodesta 1990 kehomieleen tutustuminen ja sen toiminnan vahvistaminen.

Hänen missionsa on tuoda työelämään läsnäolon voimaa, myötätuntoa sekä iloa vahvuuksien käyttämisestä.

Tunnin kuvaus

40 min sessiossa käydään läpi 2-3 mindfulness-harjoitusta joita osallistujat voivat lähteä saman tien soveltamaan arjessaan. Tule maistamaan läsnäolon voimaa :)

Päärakennus 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00

HIRSISAUNAN NIITTY ASTANGA JOOGA / Reetta Päällysaho 

Olen entinen kilpaurheilija, loukkaantumisten takia lopetin kilpaurheilun ja löysin astangajoogan. Aloitin joogaamaan vuonna 2002, saadakseni tehdä jotain urheilun lopettamisen jälkeen. Innostuin heti ja aloin harjoittelemaan säännöllisesti 6 krt viikossa. Yhtäkkiä huomasin, kuinka astangaharjoittelu paransi urheiluvammojani ja vaikutti myös mieleeni todella positiivisesti.Minulla on 6 lasta ja olen joogannut läpi kaikki raskauteni. Tiedän siis millaista on joogata erilaisten "ongelmien" kanssa ja pystyn luomaan hyvän ja terveellisen harjoituksen kaikille.

Tunnin kuvaus

 Astangajooga on kehoa venyttävä ja voimistava harjoitus, jossaasentoihin yhdistetään tietoinen hengitys. Harjoitus lisää notkeutta ja kehonhallintaa, se vahvistaa ja puhdistaa niin kehoa kuin mieltäkin, sekä parantaa keskittymiskykyä.

Hirsisaunan ranta 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00


HIRSISAUNAN RANTA / Jyrki Päällysaho


Olen ammatiltani palomimes-sairaankuljettaja. Olen aina harjoitellut paljon ja uskon siihen, että kehon hyvinvointi vaikuttaa vahvasti myös mielen hyvinvointiin. Aloitin joogan harjoittelun 2006. Joogan avulla olen mm kuntouttanut 3 krt leikatun selkäni. Mielestäni jooga sopii kaikille ikää ja kokoa katsomatta

Tunnin kuvaus

Toiminnallinen jooga tarkoittaa oman kehon treenaamista erilaisin liikkein, jotta see toimii paremmin arkielämässä tai kilpailusuorituksisssa. Toiminnallisen harjoittelun vaikutukset arkielämässä parempana lihastasapainona ja kehon kokonaisuudessa
Harjoituksen sisältö on pääasiassa kehon kokonaisvaltaisesti haastavissa harjoitteissa, lihaskunnon lisäksi haastat myös tasapainoa ja kehon

motoriikkaa. 

Hirsisaunan niitty 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00

PIKKUNIITTY Acrojooga / Valtteri Rantala

Valtteri on Suomen suurimman Acroyoga yhteisön perustaja. Hän innostui Acrojoogasta kesällä 2013 ja on siitä lähtien hakenut oppia ympäri maailmaa. Valtteri opettaa kesäisin Suomessa Acrojoogaa , leijasurffausta ja Suppailua. Talvet hän viettää Kanadan Vancouverissa. Elokuun 1-6 Valtteri järjestää 5 päivän Acrojooga festivaalin Helsingissä.

Tervetuloa mukaan Acrojoogan alkeistunnille Sieravuoreen. Akrojooga on pariakrobatiaa joogisella tietoisuudella. Lajissa yhdistetään joogaa, pariakrobatiaa ja thai joogahierontaa yhteisölliseksi hauskanpidoksi. Akrojoogaa tehdään parin kanssa tai ryhmässä, mutta kurssille voit ilmoittautua yksinkin, sillä parit ja ryhmät vaihtuvat ja kaikki tulevat tutuiksi. Acroyoga is fun, safe and addictive! 

Pikkuniitty   11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00

Hiekkaranta

Peppu-vatsa, ranta-circuitti, lavis ja SUP

Koko tapahtuma alkaa aamulla Hiekkarannalta. 10.15 alkaa Martinan puolen tunnin lämmittelyjumppa mikä on avoin kaikille tapahtuman osallistujille.

11.00-11.40 Vatsa-Peppu / Martina Aitolehti

12.00-12.40 Vatsa-Peppu / Martina Aitolehti

Vauhdikas perinteinen ryhmäliikuntatunti missä keskitytään kuormittamaan niitä haasteellisimpia paikkoja - vatsaa ja peppua. Tunnilla soi vauhdikas mukaansa tempaava musiikki ja aion puristaa tunnilla sinusta irti ne viimeisetkin toistot. Tunnin päätteeksi tehdään nopeat venytykset.

13.00-13.40 Ranta Circuitti / Suvihelena Laivo

Lihaskuntoliikkeitä pääosin kehon painolla. Tunnilla tehdään helppoja ja yksinkertaisia liikkeitä, joten tunti soveltuu kaikille. Tunti ei sisällä hyppyjä.


14.00-14.40 Lavis / Jaana Pelkonen

15.00-15.40 Lavis / Jaana Pelkonen 

LAVIS-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloovarpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.


Rantasauna

RVP, kehonpainoharjoittelu, vesijumppa ja vesifit

11.00 - 11.40 Reisi-Vatsa-Pakara / Veera Satola

Tehotreeni reisi- ja pakara sekä vatsa lihaksille. Tunti sopii kaikille sillä liikkeet teemme oman kehon painolla.

12.00 - 12.40 Kehonpainoharjoittelu / Veera Satola

Toiminnallinen kehonpaino harjoittelu. Tunnilla kehität voimaa, koordinaatiota, tasapainoa sekä liikkuvuutta.

13.00 - 13.40 Vesijumppa / Pia Kutila

Vesijumppa on hauska ja nivelystävällinen lihaskuntotunti vedessä.

14.00 - 14.40 Vesifit / Pia Kutila

Water crossfit Tehotreeni vedessä. Tunnilla yhdistetään lihaskuntoliikkeitä vedessä sekä maalla, lisäksi tunnilla uidaan jonkin verran joten uimataito tunnille vaaditaan. Tunnin ohjaa kilpauimari, joten tunnilla pääset nauttimaan ripauksen uinti tekniikkaa.


Kesäravintola

LessMills BodyVivem GritCardio ja BodyStep sekä kahvakuula cicuitti ja kehonhuolto foamroller

11.00 - 11.40 LessMills BodyVive / Suvihelena Laivo

BodyVive on cross-training tunti, jossa keskitytään nostamaan sykettä, vahvistamaan lihaksia ja parantamaan keskivartalon hallintaa vastuskumia käyttäen. Bodyvive on kaikille sopiva treeni, jossa jokainen voi tehdä liikkeitä omalla kuntotasollaan. Voit itse päättää teetkö tunnista kovan vai kevyen treenin.

12.00 - 12.40 LessMills GritCardio / Emmi Prykari

Grit on HIIT-harjoitus eli korkeaintensiivinen intervalliharjoitus (High Intensiv Interval Training). Grit perheessäon kolme erilaista harjoitusmuotoa. Esittelemme teille carfio tunnin. Tunnin fysiologinen tavoite on vaikuttaa aineenvaihduntaan kiihdyttävästä, vilkastuttaa hormonituotantoa ja kasvattaa kehon hapenottokykyä.

13.00 - 13.40 LessMills BodyStep / Sanna Myllymaa

BodyStep on energisoiva askeltreeni, jossa harjoitusvälineenä toimii steppilauta. Treeniä on helppo soveltaa rankemmaksi tai kevyemmäksi jokaisen kunnon mukaan, ei tarvitse muuta kuin säätää askeleen korkeutta.

14.00 - 14.40 Kahvakuula Circuit / Outi Nenonen

Toiminnallinen tunti jossa tehdään lihaskuntoliikkeitä kahvakuulalla. Tunti soveltuu kaikille, sillä circuitissa jokainen pystyy itse säätelemään tehokkuuden ja vastuksen.

15.00 - 15.40 Kehonhuolto Foamroller / Outi Nenonen 

Tunnilla tehdään monipuolisia ja helppoja vahvistavia, venyttäviä liikkeitä sekä lisätään liikkuvuutta ja rentoutetaan lihaskalvoja rullaa apuna käyttäen.

Esimerkkiohjelmia

Tässä avuksi muutama esimerkki päivästä

Hikijumppa

1. Martinan vatsa/peppu

2. Veeran kehonpaino

3. Sannan BodyStep

4. Jaanan Lavis.

Rennosti luonnossa

1. Esan SUP - tunti

2. Reettan Astanga

3. Pian vesijumppa

4. Emmin frisbee golf

Joogaa ja ajatusta

1. Reetan Astanga

2. Jyrkin toiminnallinen

3.  Valtterin Acrojooga

4. Aleksin MindFullness